top of page
  • תמונת הסופר/תשאול זגהר

נקודות למחשבה באימון ג'יו-ג'יטסו - חלק ראשון

עודכן: 4 ביולי 2019


על תרגול טכניקה 

תרגול טכניקות ג'יו ג'יטסו, אמור להתבצע במינימום כוח ומהירות. נטרול תעצומות גופניות משקיט הסחות דעת ומאפשר למערכת העצבים להרגיש באופן אופטימלי כל התנגדות חיצונית (יריב, גרביטציה וכו') וכל התנגדות פנימית (חוסר תיאום, אי הבנה, הרגל וכו'). בכך ניתן לפרק ולהרכיב מחדש אופני תנועה ופעולה, שיאפשרו להבין את ליבת הטכניקה שהיא העיקרון הפונקציונלי. 

הבנת העקרונות הפונקציונלים, תאפשר לך תוך כדי לחימה לגלות טכניקות מתאימות להתנגדות היריב שמשתנה כל הזמן.

בעיות קטנות בלחימת ג'יו ג'יטסו

בעיות קרביות קטנות שלא מטופלות, הופכות להיות בעיות גדולות. דוגמא טובה לכך אפשר לראות בג'ודו. הקרב על האחיזה קובע מי יהיה דומיננטי ולמי תהיה הזדמנות טובה יותר להפיל. בג'יו ג'יטסו מגוון האפשרויות גדול בהרבה ולכן ה"בעיות" שיריב האימון מציב לי אינן תמיד מזוהות בשלב מוקדם. מכאן, יש להן זמן לגדול ולהפוך לבעיות שקשה יותר להתמודד איתן (שגם הן אימון מצויין).

בתחילת הדרך, תשומת לב לבעיות הקטנות יכולה לעבור דרך איזור הנוחות, כלומר, מה מפריע לי, מה לא נוח, וכיצד אפשר ליצור נוחות. בדרך כלל התשובה היא בשיחרור אחיזה מסויימת, בשינוי קטן של מנח הגוף או באחיזת גי היריב באופן מעט שונה. איזורי ה"נוחות"בקרב יגדלו עם הזמן, התרגול והניסיון.

יריבים שונים – אימון שונה

היתרון בקבוצה מעורבת ברמת המתאמנים הוא שתמיד יהיו טובים ממך ותמיד יהיו אלו שאתה מצליח להביע יותר דומיננטיות מולם. בתנאים אילו, פוטנציאל השיפור וההנאה באימון גדול מאוד.

כדי להפיק את המירב מאימון הג'יו ג'יטסו שלך, יש להתיחס לקרב אימון עם יריב מנוסה ממך וקרב אימון עם פחות מנוסה ממך כשני שיעורים שונים.

 באימון עם יריב אימון פחות מנוסה ממך:

- אל תקפיא את הקרב – אתה השולט ולכן זוז כל הזמן ואפשר לקרב להיות דינאמי.

- תן ליריבך אפשרות ביטוי – במידה ופער הרמות גדול, תן לו פתחים מדי פעם על מנת שיוכל לנהל איתך דו-שיח. אם הוא לא רואה את הפתחים – אפשר להסביר לו.

- התאמן על טכניקה חדשה – בסביבה ללא איומים קל יותר לחקור ולהכניס לרפרטואר הקרבי עוד טכניקות.

- אלתר – גם אם אין לך טכניקה ספציפית שאתה רוצה לחקור, תוכל לזוז באופן חופשי ללא "תשלום קנס", ולבדוק מצבים שונים והקשרים בינהם.

 באימון עם יריב יותר מנוסה ממך:

- תרגול השרדות – זהו אילוץ שניתן להפיק ממנו רבות.

- תרגול אגו – ההחלטה מתי להכנע מצריכה ממך בגרות, אחריות ומקצועיות. אין זה אומר שיש להכנע מראש, אלא, שההכרה במגבלות ופגישה אמיתית איתן – תורמת לכנות וענווה.

- שאל שאלות – הזמן הטוב ביותר לשאלה הוא בסוף קרב התרגול.

- היה התקפי – ההגנה הטובה ביותר היא התקפה. אל תחשוש מפעולות יריבך, אלא חשוב ופעל באופן התקפי.

חשיבה מעשית

בלחימה ישנם חששות. בתרגול לחימה עלינו לפתח חשיבה והתנהגות ללא חשש. תרגול במחשבה חופשית מאפשר יצירתיות ופעולה מעשית לניצחון באופן ישיר ומזוקק יותר.

כשאתה פועל היריב צריך להגיב.

בניית הג'יו ג'יטסו על תגובות היריב

הצלחה של טכניקות בלחימה מושפעת מגורמים רבים. קשה מאוד לחזות את פעולת היריב, אבל אפשר ליצור פעולה של היריב כתגובה אליך. למשל, אם יש לך התקפה טובה, שים לב מתי היא לא מצליחה לפעול ונתח תגובת היריב שהוציאה אותו מהסכנה. חשוב כיצד ניתן לנצל את תגובת היריב להתקפה נוספת והרכב "קומבינציות" של התקפות הנשענות על תגובות היריב. קומבינציות מוכנות ומתורגלות מראש יתנו לך יתרון משמעותי ללכידת היריב.

מדוע רצוי לצחוק לפעמים באימון ג'יו ג'יטסו

אימון אומנויות לחימה וג'יו ג'יטסו הינו עונג צרוף וזו סיבה מספיק טובה לחייך ולצחוק מדי פעם.

רבים מגיעים לתחום של הגנה עצמית או אומנויות לחימה מתוך צורך התמודדות עם פחדים, מתוך פנטזיות, ומתוך בעיות אגו. שים לב שאתה לא שם או לפחות בתהליך צמיחה ממקומות אילו. רבים חושבים שמקצועיות כרוכה בסביבה רצינית. זו טעות. להיות רציני כל הזמן זה לא מקצועי.

שים לב שיש לך אפשרות לצחוק ולשמוח וסיבות טובות לכך בסביבת האימון.

28 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page